07/07/2022

Изожба слика Драгана Лекића

Изожба слика Драгана Лекића, биће отворена у Спомен кући војводе Гавра Вуковића у суботу, 9. јула 2022. године у 20 часова.

Драган Лекић је рођен у Краљима 1952. године. У Сарајеву је завршио Ваздухопловну војну академију, а Светску књижевност на Филозофском факултету. У Београду је завршио Факултет драмских умјетности, одсјек режија и драматургија, а магистарске студије на Филозофском факултету у Београду. Из ваздухопловно-техничке службе прелази у „Застава филм“ гдје је радио са успјехом наставне филмове за потребе Војске Југославије. Радио је за више телевизијских кућа у Србији и Црној Гори. Освајо је награде и признања као успјешан редитељ изузетног дара.

Био је вишеструко талентован и врло образован и свој немирни дух и трагање за узвишеним смислом и суштином преносио је, поред филма, на пјесме и на слике. Имао је више колективних изложби, а самосталну 2004. године управо у Спомен кући војводе Гавра Вуковића у Беранама. Исте године трагично је изгубио живот у саобраћају у близини Андријевице, а сахрањен је у мјесту рођења у Краљима.

Организатор ове изложбе је Центар за културу Беране, а програм се одвија у оквиру Беранског културног љета, под покровитељством Општине Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *