14/10/2019

Одржана промоција књиге „Наличје тишине“

У Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ у петак је одржана промоција књиге „Наличје тишине“ пјесника и књижевника Радомира Стојановића.
Стојановић је рођен у Трепчи ког Андријевице. Пише поезију, прозу и књижевну критику. Пјесме су му превођене на више страних језика и заступљен је у бројним антологијама. Добитник је бројних надрада и признања, између осталог и награде „Милан Ракић“ за најбољу збирку пјесама коју додјељује Удружење књижевника Србије. Живи и ради у Београду.
Говорећи о књизи, Дарко Јововић, пјесник и новинар, казао је да је Стојановић пјесник у правом смислу те ријечи и да ће свако ко прочита књигу увидјети да су његови стихови медаљони поређани између сна и несанице.
Дамјан Ћулафић, уредник часописа „Токови“ истакао је да су пјесме углавном писане без знакова интерпукције, али са таквом јасноћом у изразу, да се не може осјетити било каква злоупотреба слободног појања.
Аутор књиге Радомир Стојановић захвалио се ЈУ Центар за културу и њеној директорки Слободанки Ивановић на могућности да своје умјетничко стваралаштво промовише у завичају.
Стојановићу је на крају вечери уручена књижевна награда „Ратко Делетић“ коју додјељује часопис „Глас Холмије“.
Организатор промоције књиге „Наличје тишине“ била је ЈУ Центар за културу Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *